Only for Men: anomalie detectie in de financiële administratie

only for men

Waarom afwijkingen detecteren?

Only for Men is voortdurend bezig om de klant beter te bedienen en de interne bedrijfsprocessen te innoveren. Only for Men wilde een pilot uitvoeren met AUDIT24, om te kijken of ze afwijkingen in hun financiële administratie sneller konden ontdekken. Sneller ontdekken betekent sneller corrigeren, achteraf minder uitzoekwerk en een efficiëntere accountantscontrole.

Hoe worden de afwijkingen gedetecteerd?

De afwijkingen worden gedetecteerd met het product AUDIT24 van AI-Labs. Voor Only for Men hebben wij AUDIT24 getraind met de financiële gegevens uit de jaren 2020 en 2021 (ongeveer 6 miljoen journaalregels uit het grootboek). De data werd aangeleverd met behulp van audit files, die standaard uit elk Nederlands financieel systeem komen.

Werkt het?

Het door AI-Labs voor Only for Men getrainde Neural Net blijkt na testen ongeveer 2700 maal effectiever in het detecteren van afwijkingen en fouten dan een controle met traditionele a-selecte steekproef trekking. In minder dan 15 minuten beoordeelt AUDIT24 de totale financiële massa van een boekjaar en toont het de afwijkingen en fouten in een interactief dashboard. Bij gebruik van de continuous auditing modus kunnen afwijkingen en fouten in een financiële transactie/mutatie dus binnen maximaal een kwartier na de administratieve verwerking daarvan worden gedetecteerd. 

Over Only for Men

Only for Men is dé herenmodewinkel voor de ‘Mannen van Nederland’ met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. In 20 winkels en de webshop vinden zij alles op het gebied van fashion, lifestyle en meer. Een one-stop-shop concept waarin naast een omvangrijke collectie in casual, jeans en kostuums ook aandacht is voor schoenen, accessoires en persoonlijke verzorging. Only for Men streeft ernaar de meest spraakmakende winkelketen van Nederland te zijn.

Zoeken
Gerelateerde pagina's